Over SMK Logistics

Transporting your needs

Direct iemand spreken?

Ons bedrijf in 2024

Dankzij onze klantgerichte kernwaarden is SMK Logistics uitgegroeid tot één van de grootste en meest gewaardeerde transportbedrijven uit de regio Eindhoven.

Ons wagenpark bestaat uit ruim 60 moderne vrachtwagens met trailers en een reeks aanvullende verschillende opleggers voor bijna ieder type transport. Met 100+ medewerkers en standplaatsen door heel Nederland bieden we hiermee 24/7 vrachtwagentransport binnen en buiten Nederland.

En dat alles begon met één busje waarmee Mazlum (CEO) pakketjes ging bezorgen.

over transportbedrijf smk logistics het bedrijf en pand aan de buitenzijde
contract transport door transportbedrijf eindhoven smk logistics headquarters hq

SMK Logistics regelt het wél

‘SMK Logistics heeft zich bewezen als betrouwbaar en professioneel transportbedrijf. Afspraken worden nagekomen. Wat andere bedrijven niet kunnen regelen we bij SMK Logistics wel. Altijd. Dat maakt ons een zeer betrouwbare partner voor onze klanten. 

Maar tegelijk – en dat vinden we zelf erg belangrijk – zijn we onderling open, transparant, gemoedelijk en vriendschappelijk. Brabants zeggen we wel eens.’

Mazlum Cangiz

De geschiedenis van Transportbedrijf SMK Logistics

2015

Het eerste busje

Mazlum:
“Voordat ik SMK Logistics startte werkte ik in dienst bij een transportbedrijf. Een vriend spoorde mij aan om ZZP te gaan rijden en dat zag ik wel zitten.

Ik reed destijds met een Golfje die ik van mijn vader had gekregen en had hem gevraagd of ik mijn auto mocht verkopen om een goedkoop busje te kopen. Vrienden lachte me wel uit dat ik ineens met een eigen busje pakketjes ging bezorgen, maar ik was ervan overtuigd dat me dat ging lukken.

Ik had van de verkoop van de auto nog wel wat over, maar daar moest ik dan de diesel mee voorschieten, belastingen betalen en dat soort zaken. Maar door hard te werken ging het allemaal wel de goede kant op en ik besloot toen uit te breiden naar 2 busjes.”

smk logistics start van het bedrijf busje en oude pand sephia

2016

Van ZZP naar transportbedrijf

“Dat ging allemaal goed totdat de persoon voor wie ik reed, besloot zonder ZZP chauffeurs verder te willen. Daardoor kwam ik ook buitenspel te staan en stond ik op straat met twee busjes. Ik ben toen een tijd voor een andere bekende gaan rijden, maar hij besloot ermee te stoppen.

Hij wist dat ik wel door wilde, dus wilde al het werk aan mij gunnen. Ik kon daarmee ineens naar 7 extra bussen, 9 medewerkers. Het was echt de stap van ZZP naar een bedrijf. Maar als 22-jarige vond ik dat behoorlijk spannend om alleen te doen.

Ik heb toen aan Toon, mijn huidige compagnon, gevraagd of hij interesse had om dit samen te gaan doen. Ik was goed bevriend met Toon en hij zag het wel zitten. We zijn toen samen de stap aangegaan.”

de start van smk logistics groei jaar 2015 en oude pand

2016-2024

Van 2 busjes naar een wagenpark

“Vanaf toen ging de groei nog harder. Zowel Toon als ik gingen er vol voor. We groeiden door en werden bekend om ons werk bij steeds meer bedrijven. In 2017 kregen we de kans om met vrachtwagens te gaan rijden. Hoewel we hier geen ervaring of kennis over hadden, wisten we wel dat dit onze volgende stap was. Die kans hebben we dus ook met twee handen aangegrepen.

Er kwam toen enorm veel op ons af. We kwamen er als snel achter dat je met een aantal vrachtwagens, chauffeurs en een transportvergunning er nog lang niet bent. En daar zijn we achteraf heel blij mee. We waren in het diepe gesprongen, wat betekende dat we in korte tijd heel veel hebben geleerd.

Langs de ene kant door alles zelf te doen, langs de andere kant doordat we de juiste mensen konden aannemen. Deze nieuwe medewerkers brachten veel kennis en kunde mee die we binnen SMK Logistics konden toepassen. Dat was direct onze leerschool dat de medewerkers je grootste asset zijn.

Het eerste jaar groeide we door naar zeven vrachtauto’s en die groei konden we doorzetten. In 2024 is vrachtwagenpark van SMK Logistics is inmiddels doorgegroeid naar meer dan 60 vrachtwagens en zijn we uit de koeriersdienst met busjes gestapt.”

smk logistics geschiedenis fotoshoot 2018

Waarom SMK Logistics?

Het ondernemerschap volgen.

“Het klinkt misschien wat gek, maar we hadden eigenlijk nooit de intentie om zo’n transportbedrijf als dit op te zetten. We komen niet uit transport families of iets dergelijks. Wel staan we er hetzelfde in. Wat we doen moet goed gebeuren. Dat we hier nu staan hebben we te danken aan het ondernemerschap, onze volledige toewijding voor kwaliteit, onze klanten en ons fantastisch team.”

Toon:
“Dat maakt ook dat SMK Logistics gewoon net een andere noot heeft in de markt. Bij ons loopt niemand strak in pak en regeert de ‘Brabantse mentaliteit’. Gewoon normaal, gezellig en iedereen is gelijk. Maar wel keihard werken en altijd je afspraken nakomen.”

Mazlum:
“Precies. SMK Logistics heeft zich bewezen als betrouwbaar en professioneel transportbedrijf. Afspraken worden nagekomen. Wat andere bedrijven niet kunnen regelen we bij SMK Logistics wel. Altijd. Dat maakt ons een zeer betrouwbare partner voor onze klanten. Maar tegelijk, en dat vinden we zelf erg belangrijk, zijn we onderling open, transparant, gemoedelijk en vriendschappelijk. Brabants zeggen we wel eens.”

hmf 7145